Dodik: Znate šta nećete gledati na toj granici na Drini – NIKADA

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da BiH ne može da funkcioniše i bude uspješna zbog težnje Bošnjaka za majorizacijom, te da je to jasno i Evropljanima.

On je podsjetio da je NATO bombardovao Srbe i da Srbija nije u NATO-u.

– Srbi neće da prihvate NATO granicu na Drini, jer smo imali istorijsko iskustvo kada je granica na Drini bila uspostavljena za vrijeme Austrougarske. Isti taj NATO je nas bombardovao, a nakon nekoliko godina i Srbiju. Zar neko misli da je fer i moralno da ja okrenem glavu i prihvatim NATO – istakao je Dodik.
Prema njegovim riječima, BiH kao zajednička zemlja može da funkcioniše samo ukoliko je sve propisano kako se i šta radi, te da mora biti paritet i konsenzus o mnogim pitanjima.

– U Ustavu je propisano kako se odlučuje, a odlučuje se konsenzusom. A onda su došli ovi koji su htjeli da to navodno poprave i onda su rekli da to mora biti većina i trči se da se nađe podoban Srbin, Hrvat ili Bošnjak. Napravljena je nakaradna situacija umjesto da je urađeno onako kao što je rečeno u Dejtonskom sporazumu. Do sada bismo imali konstituisano Predsjedništvo, parlament i Savjet ministara – rekao je Dodik.
On je rekao da nema približavanja političkog Sarajeva i političke Banjaluke, već samo da može postojati zajednički interes, a prioritet su mir i stabilnost.
Na pitanje koji su uslovi za mir i stabilnost, Dodik je ocijenio da je to stabilna Republika Srpska oslonjena na svoje snage i svoje sposobnosti i da Srpskoj ne treba niko sa strane.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *