Dodik stao pred cijeli Beograd: Neka zna Srbija šta će biti na Drini

Lider SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik bio je jedan od govornika na bini vladajuće partije u Srbiji – SNS-a koji se održava u Beogradu.
On je na početku svog govora izjavio da je došao u Beograd da isporuči ljubav Srbiji, dodavši da nju stalno prati Republika Srpska.

“RS nije dozvolila da BiH prizna Kosovo. I mi pratimo politiku Srbije i mi jasno i glasno govorimo da ne možemo u NATO zato što su inama u dva navrata bacali bombe, zato što nećemo da granica bude na Drini. Mi smo svoju odluku donijeli i pratit ćemo Srbiju. Ništa normalnije nema od toga da RS u važnim geostrateški prilikama prati Srbiju”, rekao je Dodik.

On je kazao da je “važno da znamo da budućnost Srbije podrazumijeva mir sa narodima čs kojima dijelimo ovaj balkanski prostor i da sve razmirice riješavamo pregovorima”.
“Mi u RS-u veoma jasno, za razliku do vremena od prije, možemo da kažemo svoj stav. Za nas je RS trajna kategorija, za nas je RS država u kojoj žive Srbi, a Srbija zemlja i država u koju smo zagledani”, rekao je Dodik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *