Stanivuković šokiran likvidacijom njegovog tetka: “Ne može stati na ovom”

– Njegova firma bila je trn u oku jer on nije dozvoljavao rekete, nije bio podoban. Imao je svoj stav i govorio što misli. Jednostavno se odupirao sistemu

Draško Stanivuković, poslanik PDP u Narodnoj skupštini RS, šokiran je likvidacijom njegovog tetka Slaviše Krunića, banjalučkog biznismena.

– Evidentno je da iza ovog stoji krupni kapital i krupni interes. Potrebno je pratiti ko će nakon njegove likvidacije preuzeti njegove poslove, odnosno tržište na kojem je on poslovao. To će u narednim mjescima biti vidljivo. Sve će se ovdje otkriti. Vjerujem da je on znao motive i da to znaju ljudi oko njega. Velikog su čovjeka nanišanili. Ne može stati na ovom. Poslije ovog ništa više neće biti isto – kazao je Stanivuković za Klix.
Krunić je bio porodični prijatelj i tetak Stanivukovića, s kojim je on znao razgovarati o svemu i savjetovati se. Napomenuo je da je uvijek bio svjestan opasnosti i da je firmu Sektor Sekjuriti koristio, uz ostalo, da osigura sebe i porodicu.

– Kada je njegova kompanija narasla i postala konkurentna, imao je pritiske, zbog čega je bio ljut na sistem. Bio je jedan od najvećih preduzetnika u BiH i nije se mogao pomiriti s tim da mogu biti takvi prema njemu, iako zapošljava toliko ljudi. Njegova firma bila je trn u oku jer on nije dozvoljavao rekete, nije bio podoban. Imao je svoj stav i govorio što misli. Jednostavno se odupirao sistemu – rekao je Stanivuković.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *