Dodik: Ja sam taj koji je vrhovni komandant, nisu oni

Dodik: Ja sam taj koji je vrhovni komandant, nisu oni
N1 BiH
Dodik: Ja sam taj koji je vrhovni komandant, nisu oni Izvor: N1
Milorad Dodik za N1
“Što se tiče proslave Dana vojske, 12. maj je Dan vojske. To je dan sjećanja, evociranja, prisjećanja na žrtve, na važne bitke, taj dan pripada emociji i sjećanju na Vojsku RS”, kazao je danas predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

“Tamo u Zakonu piše da Treći pješadijski puk baštini tradiciju Vojske RS, šta bi bila tradicija nego sve to o čemu smo govorili. Komšić ima pravo na tužbu, vidjećemo”, dodao je.

“Što će meni saglasnost Ministarstva odbrane? Ja sam njima nadležan, nisu oni meni. Ja sam taj koji je vrhovni komandant, nisu oni.”

Meni su objasnili pravila da puk ima pravo na pukovske uniforme. Naše je opredijeljenje da bude to ona crveno-plava. Šta god mi ovdje, oni iz Sarajeva.. Mene ne zanima šta oni rade. Mogu da uvedu 5.000 u rezervni sastav, ja neću progovoriti nijedne riječi. OS BIH su bile upotrijebljenje u Gacku kada je podizan spomenik Ustašama, jesmo reagovali, ali šta sad? Niko nije rekao da će to biti rat. Radi se o svečanosti obilježavanja Dana RS. Evo neka budu relaksirani svi, ukoliko i na to budu digli galamu, naći ćemo načina. Uzet ćemo, postrojićemo se, obučemo jedan dio ljudi, stavićemo na stadion Borca i obilježit ćemo. Hoćete nam i to zabraniti? Nećete naravno. Kakva je ovo sad galama odjednom? Ali nema problema, biće postrojeno i biće urađeno na najbolji mogući način”, kazao je Dodik i dodao:

“Pošto oni nama to brane, sada tražim i to ću uraditi da se naprave uniforme za jedan dio momaka koji neće imati oružje, ali će imati uniforme. Ako ne možemo u kasarni Kozara, još bolje”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *