PRIPADNIK “ŠKORPIONA” KOJI JE UBIO 272 BOŠNJAKA U BiH IZAŠAO NA SLOBODU: Pogledajte šokantan intervju u kojem govori po čijoj naredbi je ubijao I ZAŠTO SE SADA GORKO KAJE

“Na kaseti koja traje 160 minuta Tužilaštvo je izbrojalo da sam ubio 272 muslimana i ja sam to priznao. Ubijao sam za državu. Oni jesu bili civili, ali imali su vojničke čizme na nogama…”, kazao je ovaj zločinac.

Bivši šripadnik jedinice “Škorpioni” Pero Petrašević jedini je priznao zločin u ime Škorpiona, a pred sudom je rekao da se “najdublje kaje” i tražio pravednu presudu.

Pero Petrišević, bivši pripadnik jedinice “Škorpioni” koja je strijeljala šest mladića iz Srebrenice 1995. godine u Trnovu govorio je o zločinima koje je počinio tokom agresije na BiH.

On je priznao da je ubio čak 272 Bošnjaka. Petrešević je nakon priznanja zločina 2006. godine osuđen na 13 godina zatvora i ovih se dana našao na slobodi, a za beogradske medije je kazao da je sudjelovao u strijeljanju zarobljenika 16. ili 17. jula 1995. godine u mjestu Godinjske Bare kod Trnova u BiH.

Ovaj rođeni Sarajlija čiji je otac radio u sarajevskoj Hidrogradnji, a majka u školi, odrastao je u naselju Hrasno, pohađao je OŠ “Ivan Goran Kovačić”, kasnije Građevinsku školu, kazao je kako se” Služba oprala od njih i držva Srbija pustila ih niz vodu”.

Između ostalog je rekao: “Nekada čak i požalim što nisam poginuo. Bio sam spreman dati život za svoju zemlju, ali me ona prodala. Meci i udarci nisu bol, prodala me država, to je bol”, rekao je Petrašević.

“Proglasili su nas paravojnom formacijom, optužili nas da smo išli u pljačkaški rat i tim novcem kupovali auta i nekretnine, a mi smo bili legalno jedinica u sklopu Službe državne bezbjednosti Specijalne policije. Škorpione je osnovao lično šef DB-a Rade Marković koji se sada nalazi u zatvoru”

On je u toku intervjua u jednom trenutku rekao kako ja prije rata išao na Bajram kod Bošnjaka, a kasnije i priznao da je ubio 272 muslimana.

“Snimak koji je javnost vidjela o zločinima Škorpiona traje oko pet minuta, ali na kaseti ima snimljeno 160 minuta materijala, i to je prava istina. Krijući nas je snimao jedan naš iz jedinice, Boca Medić mu je rekao da je uništi ali on je uništio drugu. Kada se vratio u Srbiju odao se kocki, ostao je dužan 96 hiljada DM, ti ljudi su ga našli i ucijenili. On je rekao vodite me kod Boce Medića u Šid i on će mi taj novac dati. Komandant Medić mu je dao 50 hiljada, ali on je nastavio da se kocka. Ponovo mu je tražio ali Medić ga je odbio. Sutradan je ispred Medićevih vrata osvanula kaseta. On nas je hitno sazvao na njegovom ranči i rekao mi: “hitno je, život ili smrt”. Znali smo šta nas čeka”.

“Na kaseti koja traje 160 minuta Tužilaštvo je izbrojalo da sam ubio 272 muslimana i ja sam to priznao. Ubijao sam za državu. Oni jesu bili civili, ali imali su vojničke čizme na nogama…”, kazao je ovaj zločinac.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *