Dodik stao pored Čovića, ovo rekao o Bošnjacima pa POBJEGAO iz Mostara!

Uoči početka manifestacije u Mostaru Večernjakov pečat održan je sastanak Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a i Milorada Dodika, čelnika SNSD-a.
Tema razgovora bila je uspostava vlasti, ali kako su obojica potvrdili u svemu se slaži i sada samo čekaju da Bošnjaci pristupe tom savezu.

“Naš zajednički stav je da žurno trebamo formirati Vijeće ministara u skladu sa izjavom koju smo potpisali i raspodjelom resora”, kazao je Čović.

Milorad Dodik je također naglasio da među njima nema otvorenih pitanja.

“Mi nemamo nijedno otvoreno pitanje i bez uslovljavanja želimo formirati vlast. Spremni smo to uraditi još jučer. Potrebna nam je bošnjačka strana koja oklijeva, to je šteta za evropski put BiH. Iz Evropske komisije su nam rekli da će nam do kraja maja dostaviti mišljenje o kandidatskom statusu ukoliko se formira vlast, sada vidimo da nema ništa od toga. Samo gubimo vrijeme”, istakao je Dodik.

STIGAO U MOSTAR 18h 39m
Dodik: Nakon sastanka s Čovićem odlazim, ne želim biti na ceremoniji povodom primanja BiH u UN

Dodik je odmah napustio Mostar, a kako je prije sastanka rekao to je zbog svečanosti u okviru Večernjakovog pečata na kojem će se obilježiti godišnjica prijema BiH u Ujedinjene nacije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *