HADŽIHAFIZBEGOVIĆ RASTURIO DODIKA I ČOVIĆA: „On će završiti na smetljištu istorije, negdje u Rusiji, na Kipru…“

Direktor Kamernog teatra 55 u Sarajevu Emir Hadžihafizbegović podržao je proteste ispred sjedišta VSTV-a u Sarajevu, a o svemu je govorio u jutarnjem programu N1 televizije

“Ja sam došao na te proteste da neko ne potcjenjuje moju inteligenciju, da mogu mirno stati pred ogledalo, pred svoju djecu, pred zastavu BiH, pred šehidsko mezarje jer moji drugovi koji su ginuli za ovu državu nisu ginuli sigurno da bi Pandža primao novac i hodao slobodno“, kazao je Hadžihafizbegović.

“Kontekst mog odlaska na proteste nije Tegeltija. Ja politički promišljam, jer ako se vi ne bavite politikom nemojte se ljutiti ako ona sutra počne da se bavi vama. Ja otvaram jednu opštu priču, Tegeltija je samo obični dnevnopolitički slučaj”, kazao je bh. glumac.

Osim o protestima, glumac je govorio i Miloradu Dodiku, Draganu Čoviću, nacionalizmu…

Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika nazvao je osrednjim političarem, a njega i Dragana Čovića okrivio je kao najveće razgrađivače države:

“Kako da se dogovorimo sa ljudima koji su se dogovorili da razgrađuju ovu zemlju? Klipove u Bosni i Hercegovini podmeću dva čovjeka: Dodik i Čović. Moramo se boriti protiv onih koji su njihovi sljedbenici.”

Hadžihafizbegović je kazao kako će Dodik i Čović završiti na smetljištu istorije, prenosi „Slobodna Bosna“.

„Dodik je marginalna, prolazna ličnost. Može završiti samo na tri načina, biti uhapšen, pobjeći u Rusiju ili na Kipar…“, kazao je između ostalog Emir Hadžihafizbegović.

Slobodna Bosna.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *