Pogledajte šta Dodik NESTRPLJIVO radi dok Džaferović i Komšić gledaju na drugu stranu

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u BiH Lars-Gunnar Wigemark danas je članovima Predsjedništva BiH uručio dokument Evropske komisije, odnosno Mišljenje o aplikaciji BiH za članstvo u EU.
Wigemark je dokument prvo uručio predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, a odmah nakon toga Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću.

Fotoreporter portala Klix.ba zabilježio je trenutak kada Dodik odmah nakon preuzimanja nestrpljivo čita sadržaj dok Wigemark uručuje identičan dokument Komšiću i Džaferoviću te se fotografiše s njima.

Nakon uručivanja mišljenja članovi Predsjedništva BiH uputili su se na sastanak sa šefom Delegacije EU u BiH koji će danas obaviti razgovore i s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, a zatim s delegacijom Parlamentarne skupštine BiH.

Wigemark je danas u Sarajevu kazao kako je Evropska komisija dala Mišljenje o aplikaciji BiH za članstvo u EU i da su u njemu jasno navedeni jasni koraci koje je potrebno ispuniti. Kako kaže, mišljenje sadrži analizu stanja u BiH u odnosu na stanje EU.

U dokumentu su obrađeni politički i ekonomski kriteriji, kao i sposobnost zemlje da preuzme obaveze. Wigemark je istakao da se u mišljenju navodi da bi se pregovori trebali voditi u trenutku kada se za to ispune uslovi te da će konačnu odluku o tome donijeti zemlje članice EU.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *