Home Vijesti Crnadak je HITNO tražio uklanjanje zastave BiH – ovo je odgovor!

Crnadak je HITNO tražio uklanjanje zastave BiH – ovo je odgovor!

293
SHARE

Nakon pisma koje je ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak uputio predsjedniku UEFA zbog pogrešne zastave BiH na postolju trofeja koji se dodjeljuje pobjedniku UEFA Lige Evrope, predsjednik UEFA Aleksander Čeferin hitno je regovao na dan finalne utakmice.

U odgovoru ministru Crnatku, koje je poslano na dan finalne utakmice UEFA Lige Evrope – 29. maja, Čeferin zahvaljuje ministru Crnatku za reakciju i izvinjava se ljudima u BiH koje je pogrešna zastava na peharu uvrijedila.

Predsjednik UEFA je potvrdio u pismu, koje je stiglo u MIP BiH diplomatskim putem, da će slučaj biti riješen do finalne utakmice.

Podsjećamo, ministar Crnadak je, nakon što se u medijima pojavila fotografija trofeja koji se dodjeljuje pobjedniku UEFA Lige Evrope, a na kojoj se nalazi ratna zastava BiH, uputio hitan dopis u kojem je naveo da se radi o zastavi koja simbolizuje samo jedan narod, a vrijeđa druge narode koji žive u BiH.
Pročitajte još:
“TO VRIJEĐA DRUGE NARODE” Crnadak pisao Čeferinu povodom RATNE ZASTAVE na peharu Lige Evrope
Ministar je naveo da u BiH žive Srbi, Bošnjaci, Hrvati i ostali, te da je zastava na postolju pehara ratna zastava, korištena tokom građanskog rata u BiH – od 1992. do 1995. godine.

Podsjetio je da je BiH zvaničnu zastavu dobila 1998. godine i zamolio da se prije finalne utakmice ona utisne u postolje pehara.
Ministar Crnadak zahvalio je gospodinu Čeferinu za razumijevanje i brzu reakciju, uz želju za nastavak i unapređenje sportske saradnje.