Home Vijesti Evo šta je Nelson rekao o BiH na hitnom sastanku

Evo šta je Nelson rekao o BiH na hitnom sastanku

236
SHARE

Nakon što je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH sinoć na zvaničnom Instagram profilu objavila poruku ambasadora SAD u BiH Erika Nelsona da je boravio u Vašingtonu, gde je prisustvovao sastancima o BiH, iz Ambasade BiH za Avaz potvrđeno je s kim se ambasador Nelson proteklih dana sastao i o čemu je razgovarano.

Iz Kancelarije za odnose s javnošću Ambasade SAD pojasnili su da je Nelson o BiH razgovarao i u Štutgartu te Briselu.

– Ambasador je svoje putovanje započeo u Štutgartu sastankom svih američkih ambasadora u Evropi s v. d. pomoćnika državnog sekretara za pitanja Evrope i Euroazije Filipom Rikerom i posetom Evropskoj komandi Oružanih snaga SAD (EUCOM). Tokom boravka u Briselu Nelson je razgovarao sa sagovornicima iz NATO i EU o tome kako možemo pružiti podršku napretku Bosne i Hercegovine na putu evroatlantskih integracija – navode iz Ambasade SAD u BiH, piše Avaz.

Dodaju da je nakon tih sastanaka, otputovao za Vašington, gde je na sastancima s visokim zvaničnicima različitih agencija i predstavnicima civilnog društva razgovarano o najvažnijim pitanjima s kojima se BiH suočava, uključujući problem korupcije, pitanje vladavine prava, kao i reformi koje su neophodne na putu evroatlantskih integracija BiH.