Bakir: Srbi mogu samo da gledaju, JA TO MOGU ODMAH

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je danas u Goraždu da ova stranka nema dileme povodom formiranja vlasti na nivou BiH i izboru mandatara za Savjet ministara, ali i o dostavljanju Akcionog plana za članstvo BiH u NATO.

– Mi smo u MAP od 2010. godine, ali se radi o tome da NATO treba Akcioni plan. Mi njega možemo jednostrano dostaviti kada uđemo u Savjet ministara. Naš ministar inostranih poslova ili odbrane, koji će doći iz reda Bošnjaka, može da ga pošalje, ali bi mi željeli da imamo dogovor – rekao je Izetbegović, prenosi N1.

On je naveo da ne žele da rade takve koje će ponovno poslati lošu sliku iz BiH i da se sutradan predsjedavajući obraća govoreći da to nije stav srpskog naroda i ministara.

– Želimo da imamo bar minimalan kompromis i sporazum. Jednostrano slanje je zadnja varijanta, pokušavamo dobiti od mandatara Savjeta ministara, koji će doći iz SNSD izjave da će on poštovati Ustav i zakone ove zemlje uključujući i Zakon o odbrani. Kada kažemo poštovati Ustav, to znači da neće entitet nametati volju državi u nadležnostima koji su države, a ne entitetske – poručio je Izetbegović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *