SAMO U NAŠOJ DRŽAVI OVO IMA: Entitet RS podnosi tužbu protiv FBiH, a razlog je…

Država apsurda!

“Krajem juna RS podnosi tužbu, ako ne bude formirana Federalna vlada”, rekao je premijer Republike Srpske Radovan Višković danas novinarima.

Višković je najavio danas da će krajem ovog mjeseca bh. entitet Republika Srpska podnijeti tužbu protiv entiteta Federacije BiH i Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH zbog, kako tvrde, štete koju trpi neraspodjelom sredstava od PDV-a.
Podsjetio je da je na molbu federalnog premijera Fadila Novalića ranije prolongirana ta tužba do kraja maja, jer je bilo naznaka da će se krajem maja ili u junu formirati nova Federalna vlada, prenosi Fena.

“Krajem juna RS podnosi tužbu, ako ne bude formirana Federalna vlada”, rekao je Višković danas novinarima u Banjoj Luci ističući da su dali priliku dogovoru.

On je novinarima rekao da je bila i želja Novalića da se, ako bude reizabran, postigne dogovor o raspodjeli sredstava UIO.

Premijer RS je ranije rekao da su posljednji put koeficijenti za raspodjelu prihoda od indirektnih poreza usaglašeni u maju 2017. i od tada do danas uvijek su, tvrdi, bili na štetu RS, a samo lani je oštećena za 33 miliona KM.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *