Home Vijesti Dodik poručio: Bošnjaci to žele, ali NE DAM!

Dodik poručio: Bošnjaci to žele, ali NE DAM!

230
SHARE

Milorad Dodik informisao je predsjednika Dodona da je i BiH podijelјena u vezi sa integracijama u alijansu. Sagovornici su se saglasili da je potrebno pobolјšati saradnju na svim polјima, od privredne do kulturne, a posebno je ukazano na mogućnosti ekonomske saradnje na nivou privrednih komora, koje bi trebalo da naprave plan moguće saradnje. Izrazili su nadu da će ta saradnja ubuduće biti na kvalitetnijem nivou, te da bi na jesen trebalo krenuti sa nekim zajedničkim aktivnostima.

“Republika Srpska ne želi NATO, zalažemo se za vojnu neutralnost, za razliku od Bošnjaka i Hrvata. Bošnjaci žele saglasnost za NATO kao uslov za formiranje Vijeća ministara. Mi ćemo nastaviti saradnju sa NATO-om, ali smo protiv članstva”, naglasio je Dodik i podsjetio da je NATO 1995. godine bombardovao Srbe te da je, prema anketama, više od 90 posto Srba protiv članstva u taj vojni savez. Ocijenio je da će pitanje članstva u NATO-u i dalјe biti pitanje polarizacije u BiH.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je predsjednika Republike Moldavije da u narednom periodu posjeti BiH, što je on prihvatio.

Sastanku su prisustvovali savjetnik člana Predsjedništva BiH Želјka Komšića, Slaven Kovačević i savjetnik člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, Damir Džanko.

(Avaz)