NOVI SKANDAL DAMIRA MAŠIĆA: Pružio punu podršku Dodiku i SNSD-u u udaru na OSA-u!

Politički direktor SDP-a Damir Mašić nije mogao sakriti oduševljenje i uzbuđenje zbog najava Staše Košarca, šefa Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, da ta stranka neće podržati ponovni izbor Osmana Mehmedagića za direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH.

Ushićeno je reagirao na društvenim mrežama, dajući neskrivenu podršku stavu i najavu SNSD-a, koristeći čak i identičnu argumentaciju koju koriste kadrovi SNSD-a i HDZ-a, kao medijski krugovi bliski njima.

Već godinama je OSA na udaru tih struktura, uglavnom zbog činjenice da ta Agencija svojim djelovanjem predstavlja vjerovatno posljednju liniju otpora protivustavnim, nezakonitim i destruktivnim aktivnostima, kako onim koji dolaze iz BiH, tako i onim iz regiona, pogugnom utjecaju Rusije u našoj zemlji te fatalnom preuzimanju državnih strukture od strane dodika i Čovića.

Zbog toga su, nezavisno od stranačke pripadnosti, iskreni predstavnici gotovo svih probosanskih političkih opcija davali bezrezervnu podršku aktuelnom rukovodstvu OSA-e i aktivnostima koje ta Agencija provodi. Naravno, u ovu riječ “probosanski”, barem sudeći prema njihovim posljendim potezima, čini se da sve manje mogu da se svrstavaju pojedini članovi SDP-a poput Damira Mašića. Podsjetimo da je i posljednih mjeseci, u jeku otkrivanja pogubnog ruskog djelovanja u našoj zemlji u sadejstvu sa SNSD-om HDZ-om, OSA bila i pod žestokom medijskom paljbom stranačkih biltena Fahrudina Radončića.

Pitanje je koji se postavlja je koji interesi i motivi konkretno vode Damira Mašića kada direktno podržava napade SNSD-a i OSA-u i pokušaje preuzimanja jedne od posljednjih važnih institucija koje stoje na braniku odbrane BiH? Da li je u pitanju samo njegova politička iracionalnost i neinteligentnost, da SDA mrzi više nego što voli BiH, ili su pak u pitanju neki prizemniji i konkretniji lični interesi sa mogućim SNSD-ovskim ili ruskim mirisom?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *