VUČIĆ PRETJERAO SA LAŽIMA I PODMETANJIMA: Ejupi ga prijavio njemačkim pravosudnim organima

– Da, Fljorim Ejupi je obavijestio njemačku policiju da ga srpski mediji povezuju sa atentatom na Olivera Ivanovića, što nema veze sa istinom – rekao je Mahmut Haljimi, prenosi Gazeta Expres.

Fljorim Ejupi, kog je predsjednik Srbije pomenuo u kontekstu umiješanosti u ubistvo Olivera Ivanovića, obratio se pravosudnim organima Njemačke i prijavio Vučića.

Ejupi je inače glavni osumnjičeni za napad na autobus Niš ekspresa kod Podujeva 2001.

On je te godine i uhapšen, ali je misteriozno nestao iz baze Bondstil. Od momenta kada ga je predsjednik Srbije pomenuo u srijedu na vanrednoj konferenciji, mediji su pisali da je riječ o plaćenom ubici, koji zna mnoge kosovske tajne.

Naime, ubrzo nakon što je u javnost izašla vijest da je kosovsko tužilaštvo raspisalo međunarodnu potjernicu za potpredsjednikom Srpske liste, Milanom Radoičićem, predsjednik Srbije održao je konferenciju za štampu, gdje je javnosti saopštio da su srpski organi uvjereni da znaju ime ubice, i prvi put iznio i sumnje srpskih istražnih organa o umiješanosti Fljorima Ejupija, glavnog osumnjičenog za zločin u Livadicama, i u ovo ubistvo.

Ova izjava izazvala je burne reakcije kosovskih zvaničnika, ali i bivšeg advokata Ejupija, Mahmuta Haljimija koji je demantovao ove navode. Poslije ove izjave predsjednika Srbije, kako je potvrdio Haljimi u izjavi za novine “inFokus”, Ejupi se obratio pravosudnim organima u Njemačkoj, i prijavio Vučića, prenosi KoSSev pisanje prištinske Gazete Expres.

– Da, Fljorim Ejupi je obavijestio njemačku policiju da ga srpski mediji povezuju sa atentatom na Olivera Ivanovića, što nema veze sa istinom – rekao je Mahmut Haljimi, prenosi Gazeta Expres.

Dodao je i da je Ejupi odmah otišao i prijavio slučaj njemačkoj policiji i da mu je je rečeno “ne uznemiravajte se oko ovog slučaja, mi se bavimo srpskim vlastima”, prenosi KoSSev.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *