Adel Šabanović reagovao na Nikšićevo i Kojovićevo ignorisanje ispraćaja žrtava genocida

Nikšić i Kojović ignorisali ispraćaj žrtava genocida

Građani Sarajeva ispratili su kolonu sa posmrtnim ostacima 33 žrtve ubijene tokom genocida u julu 1995. godine na području Srebrenice, koja je jutros iz Visokog krenula put Potočara gdje će 11. jula biti obavljena kolektivna dženaza i ukop.

Adel Šabanović dječak koji je četnicima morao sapirati noževe reagovao je na današnji ne(dolazak) Kojovića i Nikšića na ispraćaj žrtava genocida u Srebrenici.

Među zvaničnicima i političarima ispraćaju nisu prisustovali predstavnici Bh. bloka Predrag Kojović i Nermin Nikšić, kao ni drugi zvanični SDP-a i Naše stranke.

Pismo prenosimo u cijelosti.

Ovim Putem kao preživjela žrtva genocoda kako Srebrenice tako i zločina 92. u Zaklopaći, želim da reagujem na to da se Gospoda iz BH BLOKA PEĐA KOJEVIĆ, NIKŠIĆ I OSTALI NIKO NIJE UDOSTOJIO DA DOĐE NA ISPRAĆAJ TUŽNE KOLONE ZA POTOČARE, koja je danas krenula na poslednji svoj smiraj.

Današnjim činom pokazali su da se stide nas i naših žrtava i svih Bošnjačkih žrtava. Pitam Kojevića, u ime koga ce krenuti od Septembra da razgovara o događajima od 1992 do 1995 godine.

Neka Gospodin Kojevic Krene od Tomašice i Prijedora i svih logora Prijedorskih i Koričanskih stjena, do Podrinja i živih lomača svih Logora igrobnica. .Nek zijarete nanu Fatu Orlović koja se 19 godina bori za svoju Avliju, koju su tužili i sudili samo zato što traži svoje. Nek obiđe Veljake, Zaklopaču i do Potočara. Današnjim njhovim nedolaskom sve su pokazali . Pitam je li SARAJEVO SAMO BOSNA IL JE BOSNA I HERCEGOVINA NA GRANICAMA OD DRINE DO UNE SAVE I MORA. Ako nisu želili da stoje sa Vladajućom strukturom i strankama, mogli su stati sa druge strane bar onu jednu ružu da polože i postave na kamion. A ovako nek im je na čast njihovu. Sve daljne njihove priče nem ne trebaju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *