KOLINDA NADMAŠILA CVIJANOVIĆKU: „Možemo biti bogatiji od Švicarske, samo nam treba vjera u Boga…“

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović tokom jučerašnjeg susreta s hrvatskim iseljeništvom u Švicarskoj poručila je kako su Hrvati uvjerili strance koliko je njihova zemlja lijepa, no da se sad mora uvjeriti svijet, a prije svega iseljeništvo, koliko je Hrvatska dobra zemlja za življenje

“Uvijek ste bili tu i onda kad je Hrvatskoj bilo najteže i zato vam zahvaljujem”, rekla je Grabar-Kitarović hrvatskim iseljenicima okupljenima u rezidenciji hrvatske veleposlanice u Švicarskoj u Muriju, gradiću pokraj švicarske prijestolnice Berna.

“Hrvatsko iseljeništvo je posebno u Domovinskom ratu pružalo ne samo materijalnu pomoć nego i moralnu i političku potporu koja je bila potrebna kako bi nas strane zemlje priznale kao državu koja ima pravo na postojanje.”

“Zemlja nije geografski prostor, ali uvijek rado ponavljam onu doskočicu da kad je Bog dijelio zemlju da je zaboravio na Hrvate pa im je potom dao dio koji je namijenio sebi.”

“Uvjerili smo strance koliko je Hrvatska lijepa, a sad moramo uvjeriti svijet, a prije svega naše iseljeništvo, koliko je Hrvatska dobra zemlja za življenje. Moj projekt brendiranja, ali i projekt demografije, usmjereni su na to da Hrvatska bude zemlja po mjeri čovjeka”, poručila je predsjednica Hrvatske.

Ponovila je kako “Hrvatska može biti uz bok najrazvijenijim državama i nema nikakvog razloga kako to ne bi tako bilo”.

“Imamo sve resurse, puno smo bogatiji resursima od mnogo država, uključujući i Švicarsku u kojoj živite. Samo nam treba organiziranost, mentalitet rada, etike, međusobnog poštovanja, vjere u svoju državu, obitelj, zajednicu, u Boga i sve one vrijednosti koje društvo čini plemenitim”, zaključila je Grabar-Kitarović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *