SIN RATKA MLADIĆA TRUJE SRBIJANSKU JAVNOST: “Jedan čovjek ide po ćelijama i sije smrt, UGROŽENI SU SVI…”

– Iako dosad nismo uspeli da izdejstvujemo njegovo lečenje u Srbiji, ne odustajemo. Ponovo ćemo tražiti lečenje u našoj zemlji. Sada imamo novi podnesak i ova priča je još uvek otvorena – rekao je sin Ratka Mladića.

Ratni zločinac Ratko Mladić, prebačen je u četvrtak u bolnicu jer mu je pozlilo tokom posjete supruge, nakon čega su mu urađeni specijalistički pregledi.

Nakon pregleda vraćen je u pritvoršku jedinicu u Ševeningenu, a njegov sin Darko tvrdi da je porodica i dalje je zabrinuta za njegovo zdravlje.

Njegov sin, Darko Mladić, u jutarnjem programu TV Pink kaže da je prekjuče tokom posjete osjećao tegobe koje nije mogao da istrpi.

– Pozlilo mu je oko podneva, pa su pozvali lekara koji ga je odmah uputio u bolnicu, gde je i prenoćio. Bilo je sve dosta konfuzno i jako smo se zabrinuli, jer nismo bili obavešteni o tome šta se tačno dešava – rekao je Mladić u “Novom jutru
” na televiziji Pink.

Mladić dodaje da su ljekari bili fokusirani na kardiološki pregled, da su uspjeli da mu ublaže tegobe, nakon čega su ga vratili iz bolnice. Međutim, tegobe su se ponovo vratile u toku jučerašnjeg dana.

Kaže i da će se ponovo tražiti i insistirati na očevom liječenju u Srbiji.

– Iako dosad nismo uspeli da izdejstvujemo njegovo lečenje u Srbiji, ne odustajemo. Ponovo ćemo tražiti lečenje u našoj zemlji. Sada imamo novi podnesak i ova priča je još uvek otvorena – rekao je sin Ratka Mladića.

Sin ratnog zločinca navodi da “uzimajući u obzir sve što se dosad desilo u Haškom tribunalu, kao i činjenicu da ova institucija ne uliva povjerenje kada je riječ o zdravstvenim pitanjima i problemima zatvorenika, Mladić je jako zabrinut”.

– Na svu sreću, kada je pozlilo Ratku, čuveni dr Pol Falke nije bio tu, pa ga je pregledala druga doktorka. Ona je bila znatno korektnija od Falkea i reagovala je brzo, što se inače ne dešava kada je Falke tamo i kada se on pita. Ona ga je uputila u novu bolnicu, mada nije urađeno sve ono što bismo mi voleli i na čemu insistiramo. Nadam se samo da će general uspeti da tamo izdrži dok ga ne izvučemo na lečenje – kaže Mladić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *