NI POD RAZNO: Ovih 5 stvari nipošto nemojte stavljati u mikrovalnu, mogu izazvati katastrofu..

Priprema hrane u mikrovalnoj pećnici potpuno je sigurna, ali postoje stvari koje bi svakako trebali držati dalje od mikrovalne ako želite izbjeći katastrofu

Ovih 5 namirnica nikada ne smijete koristiti u mikrovalnoj pećnici.

Jaja
Jaja možete pripremati u mikrovalnoj pećnici dok god su prethodno razbijena. Ako pokušate pripremiti kuhana jaja, voda iz jajeta pretvorit će se u paru koja će se skupljati ispod ljuske. Kada se to dogodi, pripremite se na eksploziju…

Papirnate vrećice
Bilo kakvo ljepilo ili tinta na vrećici mogu ispustiti otrovnu paru kada su izloženi visokim temperaturama. Također, postoji i opasnost da se mikrovalna pećnica zapali tokom cijelog ovog procesa.

Smrznuto meso
Osim u slučaju da ćete odmah pripremiti odmrznuto meso, izbjegavajte metodu odmrzavanja. Korištenje mikrovalne pećnice može dovesti do toga da određeni dijelovi mesa postanu topli, što može dovesti do razvoja bakterija. Ako meso ne pripremite odmah, velika je šansa da će se pokvariti.

Plastične posude s hranom
Plastične posude i folija predstavljaju rizik od topljenja ako se predugo griju u mikrovalnoj pećnici. No, ako planirate na brzinu podgrijati hranu u plastičnoj posudi omotanoj prozirnom folijom, i dalje se radi o potencijalno lošoj ideji. Plastične posude u sebi sadrže kemikalije koje mogu iscuriti u vašu hranu, stoga plastične zamijenite staklenim ili keramičkim posudama, ako želite prekriti hranu koristite papirnate ubruse.

Hrana u aluminijskoj foliji
Grijanjem aluminijske folije mogu nastati iskre koje će izazvati požar. Ako želite podgrijati ostatke hrane od prošlog obroka obavezno ih najprije izvadite iz folije.

(SB)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *