Dodik: NE MOŽE BOŠNJACI, ne dam da nam i to uzmete!

Dodik tvrdi da za Bošnjake Dejtonska BiH nije prihvatljiva, već stalnim djelovanjem treba otimati nadležnosti Republici Srpskoj i neustavno prenositi na nivo BiH, istovremeno oduzimajući pravo na ravnopravnost Hrvatima u Federaciji BiH koja je prvobitno nastala kao Bošnjačko Hrvatska Federacija na paritetnom odlučivanju.

– U svakoj višenacionalnoj državi, najveću odgovornost za međunacionalne odnose, ima najbrojniji narod, u ovom slučaju – Bošnjaci. Nije razumno očekivati od Srba i Hrvata da prihvataju otimanje svojih prava potvrđenih međunarodnim dejtonskim sporazumom i da se mire sa tim – rekao je Dodik narodnim poslanicima u parlamentu Srpske.

Približavamo se tridesetoj godišnjici završetka rata u BiH, a živimo u stalnom trvenju i pokušajima majorizacije Bošnjaka nad Srbima i Hrvatima, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, obraćajući se poslanicima na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će parlamentarci danas odlučiti da li će podržati njegovu izjavu po kojoj bi spor sa Hrvatskom oko izgradnje Pelješkog mosta bio štetan po vitalni interes Srpske.
– Zamislite sada Evropu 1975. godine i stepen saradnje i integracija koju je ostvarivala 30 godine od završetka Drugog svjetskog rata, u odnosu na sadašnju BiH i prijetnje ratom i proizvodnjom oružja “za ne daj Bože”, kako kaže Bakir Izetbegović – istakao je Dodik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *