Home Vijesti Dodik nehotice otkrio da je Dragan Čović bio “srpski glas” u Predsjedništvu...

Dodik nehotice otkrio da je Dragan Čović bio “srpski glas” u Predsjedništvu BiH

243
SHARE

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je na današnjoj sjednici Narodne skupštine RS uputio zahtjev, pozvavši se na zaštitu entitetskog interesa, da se spriječi pokretanje spora s Hrvatskom zbog izgradnje Pelješkog mosta, nakon što je preglasan na sjednici Predsjedništva BiH. On je tokom rasprave iznio zanimljivu informaciju o ulozi Dragana Čovića kao bivšeg člana Predsjedništva BiH. Naime, Dodik je rekao da je Čović bio srpski glas u Predsjedništvu BiH, odnosno da je štitio srpske interese.

Govoreći o odnosu Predsjedništva BiH o izgradnji Pelješkog mosta Dodik je rekao.

“U prethodnom sazivu Predsjedništva Bosne i Hercegovine pokretano je to pitanje i stavljano na dnevni red dva ili tri puta. U svakom od tih slučajeva dva člana Predsjedništva, srpski član gospodin Ivanić i hrvatski član Čović, glasali su protiv ovakvog zaključka. Tako da slijed naše politike u novim uslovima u kojima sada nemamo mogućnost da imamo dva glasa nego samo jedan, jedino je bilo moguće ulaganje interesa Republike Srpske”.
Ovo je odgovor svima onima koji su bili protiv izbora Željka Komšića, šta bi se dešavalo da su u Predsjedništvo BiH zasjeli Dodik i Čović.