Homeless World Cup u Kardifu, među igračima je i Fahrudin Muminović.

Fahrudin, mladić koji je kao dječak preživio strijeljanje u Zvorniku i čija je životna priča pogodila javnost ovih dana se pripremao za ostvarenje svoga sna.

Zajedno sa Malonogometnom reprezentacijom beskućnika BiH sutra (25.07) odlazi na 17. Homeless World Cup ( Svjetsko prvenstvo beskućnika) koje će se ove godine održati u Welsu u Kardifu od 27. jula do 3. avgusta.

MFS-EMMAUS je saznavši za Fahrudina, zajedno sa Federalnim Ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica krenuo u izgradnju kuće za ovog momka kojem je fudbal od malih nogu bila najveća ljubav. Jedan od projekata koje MFS-EMMAUS realizuje je upravo projekat Malonogometne reprezentacije beskućnika što je bila idealna prilika da Fahrudinu ispunimo još jednu želju i pružimo mu mogućnost da svoje vještine i ljubav prema fudbalu ispolji na svjetskom terenu predstavljajući boje svoje države.

“Ovo je moj životni san i evo trenutno se ostvaruje. Ne znam šta mi je draže, što mi prave kuću ili što idem na prvenstvo, previše sam uzbuđen i sretan” kazao nam je Fahrudin Muminović na jednom od pripremnih treninga koji su održani u proteklom peridu.

Ovo je mali iskorak naprijed u životu Fahrudina Muminovića, momka koji je zaslužio puno više ali prije svega poštovanje i blagi naklon. Ovaj momak je planiran da nestane a sutra će da piše historiju. Nazivali ga ili smatrali herojem ili ne, njegova iskustva i sjećanja kroz život kada je bio mali ne bi poželjeli u svojim životima. Ali doživljaje koje će imati priliku osjetiti sada, poželjet će mnogi.

IlijašNet.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *