Home Vijesti VUČIĆEV POTRČKO LAŽE KAD ZINE: „Imali smo pokušaj iskorištavanja smrti Davida Dragičevića...

VUČIĆEV POTRČKO LAŽE KAD ZINE: „Imali smo pokušaj iskorištavanja smrti Davida Dragičevića u Banja Luci za pravljenje čitave afere, kako je nesrećnog mladića gotovo lično ubio Milorad Dodik…“

221
SHARE

Funkcioner SNS-a i narodni poslanik Vladimir Đukanović je na Facebooku objavio novo otvoreno pismo, koje je nazvao “Omča za Srbiju”

Đukanović je prozvao pojedine funkcionere naprednjaka zbog saradnje sa opozicijom, a šta je sve rekao pročitajte u pismu koje prenosimo u cijelosti:

“Ovih dana neverovatnu pažnju privukao je tekst Ljubana Karana “Omča za Srbiju” u kome je ovaj nekadašnji oficir kontraobaveštajne službe analizirao kakvi bi sve scenariji mogli da se odigraju ukoliko bi se primenila taktika nasilnog rušenja vlasti Aleksandra Vučića. Višedecenijsko iskustvo ovog čoveka, koga inače lično poznajem i koji mi je neretko gost u mojim emisijama, daje mu za pravo da analitički pristupa ovakvim temama i da razrađuje sve moguće scenarije. Između ostalog, pored uticaja spoljnjeg faktora, jedan od scenarija koje je Karan analizirao je mogućnost likvidacije nekog od lidera sadašnje opozicije ili neke javne ličnosti od prilično značajnog političkog uticaja u Srbiji a koja je opoziciona nastrojena, što bi se upotrebilo u odlučnoj kampanji protiv sadašnje vlasti za njeno rušenje.

Iskusni bezbednjak nije napisao ništa nepoznato, niti nešto što se zaista po svetu nije događalo. Uzmimo primer Ukrajine i biće nam mnogo toga jasno. Priprema za urušavanje vlasti Viktora Janukoviča se dobrim delom odvijala i kroz likvidacije određenih novinara koji su svojim radom bili negativno ka njemu nastrojeni. O detaljima upucavanja snajeperima samih demonstranata na Trgu Majdan tokom protesta ne bih trošio reči, jer je danas svima jasno da nikakve Janukovičeve snage, odnosno “Berkut” policijski specijalci nisu u tome učestvovali, već su po narodu pucali ekstremisti iz “Desnog sektora”. Ipak, tada je to odlično poslužilo da se izvede revolucija i da se sav negativan odijum usmeri ka Janukoviču.

Tokom prošle godine imali smo pokušaj iskorišćavanja smrti Davida Dragičevića u Banja Luci za pravljenje čitave afere kako je nesrećnog mladića gotovo lično ubio Milorad Dodik. Bez obzira što su vlasti Republike Srpske sve učinile da se sprovede istraga i da se odgovorni za smrt tog momka privedu licu pravde, kada je pokret krenuo sa delovanjem i povukao masu izmanipulisanih ljudi, zaista je pretilo da dođe do nasilnog rušenja vlasti u Srpskoj. Danas je svima jasno da su to nesebično podržavale brojne zapadne ambasade, pa čak i veterani Armije BiH iz Federacije, međutim u momentima kada se sve zbivalo strane službe su veoma jako odigrale rolu na emociju ljudi i brutalno su zloupotrebile smrt nesrećnog mladića za svoje ciljeve. Možemo uzeti i slučaj Olivera Ivanovića, jer je posle njegovog ubistva pokrenuta sva moguća mašinerija da se Srbija optuži za to ubistvo, a kampanja traje i danas i nju nesebično pomažu određene opozicione strukture u Srbiji”m napisao je Đukanović.

Ima tu još nebuloza i gadosti, spinova i podmetanja Vučićevog poslušnika…