Home Vijesti DUŠANKA MAJKIĆ SE TJEŠI: “Vlast se ne može formirati bez SNSD-a”!

DUŠANKA MAJKIĆ SE TJEŠI: “Vlast se ne može formirati bez SNSD-a”!

149
SHARE

Delegatkinja SNSD-a u Domu naroda Parlamenta BiH Dušanka Majkić smatra da se vlast u BiH ne može formirati bez SNSD-a i da ova stranka neće dozvoliti da se obesmisle izbori.

“Kako je moguće da se oni, koji su izgubili izbore, preporučuju da budu i u sljedećem Vijeću ministara BiH? Mislim da je to više pokušaj lidera SDS-a Mirka Šarovića da ojača poziciju u stranci i pokaže da, kada je on sada postao lider stranke, ona može postati i dio vlasti na nivou BiH”, rekla je Majkić za Alternativnu televiziju.
Majkić je poručila da Izetbegović može očekivati žestok odgovor iz RS, ukoliko se SDA usudi da bira ko će im biti partner u formiranju vlasti.

Ona smatra da SDA odugovlači sa formiranjem vlasti, jer želi završiti određene poslove s obzirom na to da su u toku masovna zapošljavanja u institucijama BiH.

Kada je riječ o usvajanju budžeta za finansiranje institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH na telefonskoj sjednici Predsjedništva BiH, Majkić je rekla da budžet ne može predlagati odlazeća vlast niti može biti usvojen preglasavanjem jednog od članova Predsjedništva.