PONIJELA GA PJESMA; ILI „KOČIJAŠU, HAJD` NA ČAŠU“: „Avazov“ kolumnista i predsjednički kandidat Bakir Hadžiomerović divljački izvrijeđao Kolindu, pa se popišmanio i izvinio?!

Među brojnim reakcijama koje su uslijedile na navode izraelskog lista “Jerusalem post” o skandaloznim tvrdnjama hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović vezanim za našu zemlju, po besprizornom primitivizmu i zapanjujućem neodgoju izdvojilo se obraćanje na Twitteru Bakira Hadžiomerovića, kolumniste “Avaza” i nekadašnjeg SDP-ovog kandidata za Predsjedništvo BiH.

“Da ne okolišamo, je*em ti mater kobilo ustaška”, poručio je hrvatskoj predsjednici vodeći kolumnista “najtiražnijeg i najutjecajnijeg dnevnog lista u BiH”.

Dva dana je trebalo zapjenušanom “Avazovom” kočijašu i kolumnisti da shvati koliko je odvratna, uvredljiva, divljačka psovka kakva se teško može čuti u uličarsko, huliganskom komuniciranja. Navodno da ni to nije mogao sam dokučiti i samoosvijestiti nego mu je u tome “pomogao” roditeljski ukor od strane Savjetnika “Dnevnog Avaza” i lidera SBB-a Fahrudina Radončića, sa kojim se prije pet godina najecao za funkciju bošnjačkog člana Predsjednišva BiH.

“Gluho je doba…Uglavnom znam, pretjerao sam! Vulgarni rječnik bio je potpuno neprimjeren. Izvinjavam se, iskreno!”, uskliknuo je dva puta na malom prostoru Hadžiomerović. A potom je skrušeno kazao da bi “bilo lijepo da KGK ubuduće pokaže više poštovanja prema BiH, a mogla je, vala, u Izraelu prozboriti koju rečenicu i o zločinačkim tekovinama NDH”.

Kakve bi sve primitvno prijeteće „tvitove“ “u gluho doba…” slao “zamalo” član Predsjedništva BiH i kolumnista “Avaza” i tekstopisac Hadžiomerović samo da narod nije izabrao krivog Bakira u državni vrh, možemo samo naslućivati; gotovo je izvijesno ne bi se od njih samo Kolinda plašila i zgražavala, tresle bi se gaće i njegovim nesuđenim kolegama Trumpu, Putinu, Kimu, Selmanu, Vučiću….

(SB)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *