Home Vijesti ZBOG IZJAVE MINISTRA KRSTIČEVIĆA SRBIJA JE NA NOGAMA: “Hrvatska vojska je spremna...

ZBOG IZJAVE MINISTRA KRSTIČEVIĆA SRBIJA JE NA NOGAMA: “Hrvatska vojska je spremna na nove ‘Oluje'”

320
SHARE

Ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević izjavio je da je hrvatska vojska spremna na nove “Oluje”.

“Svima koji danas imaju pretenzije na našu zemlju i koji planiraju napraviti nešto protiv Hrvatske, poručujem da je hrvatska vojska danas spremna na nove “Oluje”. Nikome ne prijetim, tuđe ne želim, ali smo spremni da branimo našu zemlju”, istakao je on na prijemu ratnih zapovjednika na kninskoj tvrđavi, povodom 24. godišnjice operacije “Oluja”.

On je rekao da je „operacijom „Oluja“ politika i ideja Velike Srbije potpuno poražena“, da su oslobođena okupirana područja, gdje je agresor pokušao da poništi i uništi sve što su hrvatski građani gradili vijekovima“.

Zahvaljujući toj operaciji, dodao je, Knin je ostao hrvatski grad.

Operacija „Oluja” simbol je našeg vojničkog uspjeha i kruna svih pobjeda u domovinskom ratu. Bez „Oluje” ne bi bilo mirne reintegarcije i povratka Vukovara i ostalih područja”, istakao je Krstičević, koji je naglasio da je „domovinski rat temelj moderne hrvatske države, a branitelji, među kojima je bio i sam, jesu njen kamen temeljac”.

Krstičević je ukazao da za razliku od mnogih država „Hrvatska svoju vojsku nije naslijedila“, već je ona „stvorena iz naroda za vrijeme agresije“.

Prije 24 godine hrabrošću i požrtvovanošću hrvatskih branitelja, ali i mudrošću i vizionarskim vođstvom prvog predsjednika Franje Tuđmana, te i generala zadat je, kaže hrvatski ministar odbrane, „završni udarac velikosrpskoj politici“.

Hrvatska vojska, prema njegovim riječima, danas je respektabilna snaga, a hrvatski vojnik dobro obučen i opremljen za sprovođenje svih zadataka, te kroz članstvo u NATO doprinosi, sa saveznicima i partnerima,, izgradnji mira i sigurnosti u svijetu.

Dalje jačanje vojske, kako je naglasio, ostaje garant suverenosti i integriteta Hrvatske.