Home Vijesti Alen Glavović na grobu Srđana Aleksića: Njegov sam dužnik do kraja života

Alen Glavović na grobu Srđana Aleksića: Njegov sam dužnik do kraja života

340
SHARE

Kao i prethodnih godina, i ove godine Alen Glavović doputovao je iz Švedske u rodno Trebinje i zajedno sa svojom suprugom Fatimom posjetio grob svog prijatelja Srđana Aleksića, koji je, kako kaže, dao svoj život da bi on danas živio.

– Svake godine približno u isto vrijeme dođemo u Trebinje i posjetimo Srđanov grob zajedno s čika Radom. Srđan je dao život spašavajući mene i dužan sam do kraja života da dolazim na njegov grob i kao čovjek i kao familija, a nadam se da će to nastaviti i moja djeca. Ja sam mu zahvalan, ali i tužan jer je on morao dati život za mene, morao je umrijeti da bih ja živio – rekao je Glavović na Srđanovom grobu.

Srđanov otac Rade kaže da mu je uvijek drago sresti Alena i prisjetiti se zajedničkih uspomena.

– I ove godine sam na groblju zajedno s Alenom i njegovom ženom kod našeg Srđana. Dođemo da popričamo, prisjetimo se onog opakog vremena, ali razgovaramo i o tome kako je Srđan svojim djelom utjecao na ljude da budu razumniji, da shvate šta je dobrota, šta je čovjek. On tako živi u ljudima koji su ga prihvatili i usvojili – istakao je Rade.

Podsjetimo, Srđan Aleksić umro je 27. januara 1993. godine od posljedica povreda zadobivenih 21. januara, kada je pokušao i uspio odbraniti svoga prijatelja i druga Alena Glavovića od četvorice pripadnika Vojske RS.

IZVOR:Avaz.ba