Home Vijesti ČOVIĆEV DIREKTOR MIRO DŽAKULA U NOVIM PROBLEMIMA: Potpuna blokada teretnog saobraćaja na...

ČOVIĆEV DIREKTOR MIRO DŽAKULA U NOVIM PROBLEMIMA: Potpuna blokada teretnog saobraćaja na granici sa Srbijom zbog sumnjive odluke Uprave za indirektno oporezivanje…

136
SHARE

Udruženje prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske najavilo je za danas blokadu graničnog prijelaza Rača, ukoliko sa Upravom za indirektno oporezivanje ne bude postignut dogovor

Prijevoznici su nezadovoljni najavom Uprave za indirektno oporezivanje da izmjesti carinski terminal na drugu lokaciju, jer bi udvostručio troškove i traže da se poboljšaju higijenski uslovi na postojećoj lokaciji.

Podsjetimo, prije pet dana špediteri iz Republike Srpske uputili su pismo UIO BiH, Vladi Republike Srpske i resornom ministarstvu, Savjetu ministara i ombudsmanu za ljudska prava.

U pismu špediteri podsjećaju da je UIO u vrijeme godišnjih odmora, otvarala ponude za namjeravano izmiještanje carinskog terminala sa Rače.

Protest špeditera i ovaj put će podržati i Udruženje prevoznika Republike Srpske.

Špediteri su nezadovoljni zbog namjere UIO da izmjesti carinski terminal na Rači i umjesto toga zatražili su njihov domaćinski odnos prema Rači, gdje UIO godišnje ubire prihod od tri miliona KM.

(SB)