PANIKA U REDOVIMA DODIKOVE KOALICIJE: Dodik ga se rješava, Dačić mu ne može pomoći jer Vučić traži njegovu smjenu, pa se davljenik i za slamku hvata…

Piše: NEBOJŠA VUKANOVIĆ

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković potvrdio je svojim intervjuom tačnost mojih ranijih navoda i najava da se na jesen sprema „rekonstrukcija“ Vlade, smjena Petra dr Đokića i još nekih ministara, mada se ništa suštinski neće promijeniti sve dok se sistem i način funkcionisanja administracije ne promijeni. Nervozan, u škrpcu i navučen na tanak led, londonski đak Petar dr Đokić pokušava da spasi funkciju i na sve strane traži pomoć, zaštitu i podršku.

Dačić mu ne može puno pomoći, jer Vučić zahtjeva njegovu smjenu, pa se davljenik i za slamku hvata. Tako se prema mojim saznanjima Đokić sastao sa visokim funkcionerom SNS-a i predsjednikom OO SNS u beogradskoj opštini Čukarica Radom Petrovićem, inače rođenim bratom gen-seka SNSD-a Luke Petrovića.

Đokić pokušava da preko Rade Petrovića ublaži udare iz Srbije, ali i preko Luke izdejstvuje dalju podršku i zaštitu Dodika, kako bi „preživio“ rekonstrukciju. Luka i šura Ilija imaju „konekciju“ sa Đokićem preko poslova i kombinacija u Elektroprivredi RS i protive se smjeni Đokića, ali neće rizikovati svoje privilegije i položaj kako bi spasili londonskog đaka. Posebno neće Luka koji je takođe u nemilosti Dodika u posljednje vrijeme, i vrlo je moguće da novi generalni sekretar SNSD-a bude iz Prijedora.

Koliko je situacija u Vladi zategnuta možda najbolje govori informacija da su na sahranu člana porodice premijera Viškovića u Milićima došli svi ministri u Vladi Srpske osim Petra dr Đokića i njegove marionete Duška Milunovića, a jedino se ministarka porodice, omladine i sporta Sonja Davidović nije pridružila bojkotu socijalista, čime se pokazuju jasne pukotine u ovoj stranci.

Smjenu sa funkcije ministra energetike mlađi kadrovi socijalista pokušavaju iskoristiti kao povoljan trenutak za promjene na čelu Socijalističke partije i svrgavanje „lidera“ Petra Đokića. U vladajućoj koaliciji vri i ključa na sve strane, vrlo je moguće da socijalisti dožive sudbinu DNS-a i Dodik ih pocjepa na dva dijela, i nema sumnje da je pred nama vrela politička jesen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *