Oglasila se OSA o diplomi direktora Osmana Mehmedagića

Rješenje kojim Inspektorat entiteta RS traži od Univerziteta za poslovne studije poništavanje diplome direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine predstavlja novi nasrtaj na OSA-u i direktora Osmana Mehmedagića, saopćeno je iz OSA-e BiH.

“Diploma direktora Mehmedagića je uredno stečena i izdata. To je potvrđeno u više ranijih provjera koje je kroz svoju karijeru u obavještajnom sektoru Mehmedagić prolazio. OSA BiH i direktor Mehmedagić su već duže vrijeme pod konstantnim udarima pojedinih pravosudnih i političkih centara moći kojima ne odgovara zakonit, profesionalan i odgovoran rad Agencije u borbi protiv kriminala i drugih štetnih djelovanja po državu Bosnu i Hercegovinu i njene građane”, navodi se u u saopćenju OSA-e.

U saopćenju se navodi da je ovo pokušaj da se preko Inspektorata RS na ovakav način diskredituju Mehmedagić i OSA BiH, te je to samo nastavak udara “i potpuno je jasno ko i s kojim ciljem stoji iza njih”.

“Pravosudne institucije i inspekcije imaju pravo da u skladu sa zakonom vrše provjere, ali niko nema pravo da montira bilo kakve istrage kojima bi diskreditirali osobe koje se suprostavljaju organizovanom kriminalu u BiH”, zaključili su iz OSA-e.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *