Home Vijesti U REŽIJI HDZ-a: “Kakvo oslobođenje Drvara 1995. i Hrvati… Čista provokacija”

U REŽIJI HDZ-a: “Kakvo oslobođenje Drvara 1995. i Hrvati… Čista provokacija”

178
SHARE

Predsjednik SUBNOR-a RS-a Rade Džajić izjavio je da se članovi te organizacije koji baštine antifašističku borbu, duboko protive najavljenoj proslavi navodnog “oslobađanja Drvara u režiji Kantonalnog odbora HDZ-a u Livnu” i da je organizovanje te proslave “čista provokacija usmjerena prema Srbima”.

On je za agenciju Srna rekao da 1995. nije bilo nikakvog hrvatskog oslobođanja Drvara, kako poručuju iz livanjskog HDZ-a, već da su taj grad 1945. tokom Drugog svjetskog rata oslobodili partizani, prenosi RTRS.

“Kakvo oslobođenje Drvara 1995. i Hrvati… Organizovanje te navodne proslave je čista provokacija usmjerena prema Srbima. To je bezobrazluk i huškanje koje može da probudi tenzije među običnim narodom”, rekao je Džajić i dodao da drvarski i ostali Srbi u FBiH mogu da se aktivno bore protiv toga ili isele.

Livanjski mediji ranije su objavili da je na izbornoj skupštini Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Livno usvojena inicijativa za obilježavanje 24 godine od “oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara”, uz prijedlog da to bude 13. septembar u Drvaru.