Dodik traži novu sjednicu Predsjedništva 27. augusta, zahtjeva imenovanje Tegeltije

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poslao je zahtjev za zakazivanje nove sjednice Predsjedništva, tačnije održavanje, raniej otkazane vanredne sjednice u vezi imenovanja Zorana Tegeltije za mandatara za predjsedavajućeg Vijeća ministara BiH.
Dodik svoj zahtjev pravda činjenicom da su u Sekretarijat Predsjedništva BiH danas stigli zvanični akti Centralne izborne komisije i Državne agencije za istrage i zaštitu, kojima je potvrđeno da ne postoje zakonske prepreke koje mogu utjecati na imenovanje Tegeltije za mandatara za Vijeće ministara.

“S obzirom na potpisane principe za formiranje vlasti od 5. augusta t eprecizno utvrđen rok od 30 dana, zahtjevam održavanje odgođene vanredne sjednice Predsjedništva BiH i predlažem da to bude 27. augusta u 13 sati na kojoj bi bila tačka dnevnog reda “imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara”, navodi Dodik u pismu Komšiću i Džaferoviću.

Ranije je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić zatražio provjere CIK-a i SIPA-e te OSA-e Zorana Tegeltije.

Ipak, kamen spoticanja je i dalje slanje ANP-a te ostaje da se vidi kako će na ovaj zahtjev reagirati druga dva člana Predsjedništva BiH.

Klix.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *