Home Vijesti Dodik traži novu sjednicu Predsjedništva 27. augusta, zahtjeva imenovanje Tegeltije

Dodik traži novu sjednicu Predsjedništva 27. augusta, zahtjeva imenovanje Tegeltije

115
SHARE

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poslao je zahtjev za zakazivanje nove sjednice Predsjedništva, tačnije održavanje, raniej otkazane vanredne sjednice u vezi imenovanja Zorana Tegeltije za mandatara za predjsedavajućeg Vijeća ministara BiH.
Dodik svoj zahtjev pravda činjenicom da su u Sekretarijat Predsjedništva BiH danas stigli zvanični akti Centralne izborne komisije i Državne agencije za istrage i zaštitu, kojima je potvrđeno da ne postoje zakonske prepreke koje mogu utjecati na imenovanje Tegeltije za mandatara za Vijeće ministara.

“S obzirom na potpisane principe za formiranje vlasti od 5. augusta t eprecizno utvrđen rok od 30 dana, zahtjevam održavanje odgođene vanredne sjednice Predsjedništva BiH i predlažem da to bude 27. augusta u 13 sati na kojoj bi bila tačka dnevnog reda “imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara”, navodi Dodik u pismu Komšiću i Džaferoviću.

Ranije je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić zatražio provjere CIK-a i SIPA-e te OSA-e Zorana Tegeltije.

Ipak, kamen spoticanja je i dalje slanje ANP-a te ostaje da se vidi kako će na ovaj zahtjev reagirati druga dva člana Predsjedništva BiH.

Klix.ba