Home Vijesti KOMŠIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: “Dodik žrtvuje Tegeltiju, ne postoji šansa da...

KOMŠIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: “Dodik žrtvuje Tegeltiju, ne postoji šansa da glasam za mandatara prije ANP-a

140
SHARE

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) provjerila je istinitosti informacija Zorana Tegeltije, kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i rezultate provjere proslijedila Predsjedništv BiH.

SIPA je jučer primila zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića za provjeru istinitosti informacija koje je na obrascu Izjave – Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine naveo Tegeltija.

Centralna izborna komisija isto je izvršila provjeru Tegeltije kao kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i zaključila da navedeni ispunjava sve zakonom imenovane propise za obnašanje ove funkcije.

– Problem je u tome što Dodik se odlučio za nepoštivanje zakona i nedostavljanje jednog tehničkog dokumenta, odnosno ANP-a, a nije problem u Tegeltiji s kojim nemamo problem da bude mandatar, komentar je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, prenose Vijesti.ba.

– Ipak, da stvar bude potpuno jasna. Ne postoji nikakva šansa, da ja glasam mandatra prije nego li se dostavi ANP, jer postupam i postupati ću po zakonu, poštujući ranije usvojene odluke Predsjedništva BiH, a koje se u ovom konkretnom slučaju tiču NATO integracija. Prema tome, sjednica će biti kad se ispune zakonski uvjeti za to. Ponavljam, onakvim stavom, Dodik žrtvuje Tegeltiju, navodi Komšić.

(SB)