Home Vijesti Sjećate li se predsjednika Srbije, Tomislav Nikolić danas živi kao kralj, na...

Sjećate li se predsjednika Srbije, Tomislav Nikolić danas živi kao kralj, na grbači vlastitog naroda…!?

154
SHARE

Tomislav Nikolić, bivši predsjednik Srbije i predsjednik Nacionalnog savjeta za saradnju s Rusijom i Kinom živi u rezidenciji u Užićkoj 23, i traži da mu se postavi tenda što će građane Srbije koštati 960.000 dinara sa PDV-om(oko 16.000 KM, op. „SB“), saznaje “Blic”

Tako stoji u planu javnih nabavki Uprava za zajedničke poslove republičkih organa Srbije, pa će nakon renoviranja bazena, postavljanjem tende biti zaokruženo uljepšavanje vile u kojoj porodica Nikolić boravi i nakon prestanka funkcije predsjednika države. Zimsko je uljepšavanje već urađeno 2017. godine kada mu je saniran krovni pokrivač, podkonstrukcija i unutrašnjost pomoćnog objekta u ovom kompleksu da ne bi došlo do prokišnjavanja, čime bi se narušio komoditet i zdravlje bivšeg predsjednika.

Sve se to plaća iz budžeta Srbije iako Nikolić nije više na funkciji predsjednika države, a osnov za ovakve njegove prohtjeve leži u promjeni uredbe o nepokretnostima za reprezentativne potrebe, koju je Vlada Srbije zbog njega morala da izmijeni novembra 2018. godine. Tom promjenom, mu je dat legitimitet za dalji boravak u vili od 800 kvadrata u Užičkoj 23.

Postavljane konstrukcije za tende pokazuje da nekadašnji predsjednik Srbije nema namjeru da se iseli iz rezidencionalnog objekta i da mu se stvaraju nove pogodnosti za uživanje. Te pogodnosti ovog puta građane Srbije koštaće 960.000 dinara s PDV-om. Iznos možda nije veliki, ali je velika bruka da bivši predsjednik i dalje koristi privilegije besplatnog stanovanja, iako posjeduje luksuzni stan od 158 kvadrata na Novom Beogradu, koji je platio čak 590.000 eura.

(SB)