Sjećate li se predsjednika Srbije, Tomislav Nikolić danas živi kao kralj, na grbači vlastitog naroda…!?

Tomislav Nikolić, bivši predsjednik Srbije i predsjednik Nacionalnog savjeta za saradnju s Rusijom i Kinom živi u rezidenciji u Užićkoj 23, i traži da mu se postavi tenda što će građane Srbije koštati 960.000 dinara sa PDV-om(oko 16.000 KM, op. „SB“), saznaje “Blic”

Tako stoji u planu javnih nabavki Uprava za zajedničke poslove republičkih organa Srbije, pa će nakon renoviranja bazena, postavljanjem tende biti zaokruženo uljepšavanje vile u kojoj porodica Nikolić boravi i nakon prestanka funkcije predsjednika države. Zimsko je uljepšavanje već urađeno 2017. godine kada mu je saniran krovni pokrivač, podkonstrukcija i unutrašnjost pomoćnog objekta u ovom kompleksu da ne bi došlo do prokišnjavanja, čime bi se narušio komoditet i zdravlje bivšeg predsjednika.

Sve se to plaća iz budžeta Srbije iako Nikolić nije više na funkciji predsjednika države, a osnov za ovakve njegove prohtjeve leži u promjeni uredbe o nepokretnostima za reprezentativne potrebe, koju je Vlada Srbije zbog njega morala da izmijeni novembra 2018. godine. Tom promjenom, mu je dat legitimitet za dalji boravak u vili od 800 kvadrata u Užičkoj 23.

Postavljane konstrukcije za tende pokazuje da nekadašnji predsjednik Srbije nema namjeru da se iseli iz rezidencionalnog objekta i da mu se stvaraju nove pogodnosti za uživanje. Te pogodnosti ovog puta građane Srbije koštaće 960.000 dinara s PDV-om. Iznos možda nije veliki, ali je velika bruka da bivši predsjednik i dalje koristi privilegije besplatnog stanovanja, iako posjeduje luksuzni stan od 158 kvadrata na Novom Beogradu, koji je platio čak 590.000 eura.

(SB)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *