ONDA, KAD JE “BIO” ČETNIK: Vučiću “razumljivo” što su se Srbi prije 30 godina pobunili protiv hrvatskih vlasti

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon najnovijih napada na lokalne Srbe u Hrvatskoj, da je “razumljivo” što su se prije 30 godina pobunili protiv hrvatskih vlasti

Gosti kafića srpske nacionalnosti u naseljima Uzdolju i Đevrskama napadnuti su u srijedu dok su gledali prijenos utakmice beogradske Crvene zvezde.

Policija je za incident u Đevrskama podnijela pet prekršajnih i jednu krivičnu prijavu dok se slučaj u Uzdolju još istražuje.

Kako su prenijeli srpski mediji, Vučić je izjavio, da su napadi “strašni” i dodao da će Srbija pomoći svom narodu u Hrvatskoj, ne navodeći pojedinosti.

“I dan danas ih love da vide ko smije u Hrvatskoj navijati za Zvezdu”, rekao je Vučić i dodao kako je “razumljivo što se najveći dio pobunio protiv takvog režima i što i dalje protjerani Srbi iz Hrvatske žive u Srbiji”, citirali su ga beogradski mediji, a prenijela Hina.

Po njegovim riječima, nevjerojatno je da Hrvatska u 21. stoljeću nema bolji odgovor na takve napade osim priče o velikosprkoj agresiji, referirajući se na raspravu u Hrvatskoj oko navodnog dogovora Vučića s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović da ne koristi taj izraz.

“Fasciniran sam potrebom hrvatskih dužnosnika da pet miliona puta ponavljaju floskule o velikosrpskoj agresiji. Ništa ih ne razumijem, jer kada bismo govorili o međusobnim žrtvama to je neusporedivo, kako iz Prvog, tako posebno iz Drugog svjetskog rata. Da govorimo svakog dana o genocidu u Jasenovcu, zločinu u Glini i drugim mjestima nije korisno”, smatra Vučić.

Hrvatski mediji su ove sedmice objavili, a Vučić potvrdio da je od hrvatske kolegice Kolinde Grabar-Kitarović tražio da ne koristi izraz velikosrpska agresija.

Te je navode kasnije potvrdio Vučić i dodao da je Grabar Kitarović od njega zauzvrat tražila da se jače angažira na problemu nestalih u ratu u Hrvatskoj 1990-tih.

(Vijesti.ba/Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *