SKANDALOZNO: Vojnici Oružanih snaga BiH postrojeni pored groba Mate Bobana obilježili osnivanje “HERCEG-BOSNE”

Obilježavanje paradržavne tvorevine i odavanje počasti Mati Bobanu je jednako skandalozan kao i prisustvovanje vojnika OS BiH na obilježavanju Dana RS-a.

Politički i vojni dužnosnici hrvatskog naroda u BiH danas su u sklopu obilježavanja 26. godišnjice paradržavne tvorevine tzv. Herceg Bosne položili vijence na grob z Mate Bobana. Ovom događaju prisustvovali su i pripadnici Oružanih snaga BiH.

Predsjednik udruge Herceg Bosna Vlado Šoljić s ponosom je govorio o Mati Bobanu. – Poznavao sam predsjednika Bobana i prije rata. Bili smo i poslovni i pravi prijatelji. Mogu odogvorno reći da je on bio vojnik hrvatskog naroda. To je dokazao i prije rata i u ratu i nakon rata kad je napustio dužnost, a ni jednu ružnu riječ koja bi mogla štetiti hrvatskom projektu nije rekao, iako mu je tad bila nanesena nepravda. Prema svemu tome, na svim poljima, na gospodarskim, političkim i ljudskim, on je dokazani čovjek – kazao je Šoljić. Grudski načelnik i član Predsjedništva HDZ-a BiH Ljubo Grizelj istaknuo je “da je ovaj dan prilika da se probudi svijest svih Hrvata o Herceg Bosni kao nečem pozitivnom i nečem što je ugrađeno u same temelje ove države”.
Obilježavanje paradržavne tvorevine i odavanje počasti Mati Bobanu je jednako skandalozan kao i prisustvovanje vojnika OS BiH na obilježavanju Dana RS-a.
Da li će iko odgovarati za ovaj skandal?

(SB)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *