Kovačević: Koliko te je BAKIR PLATIO ZA TO?

Savez nezavisnih socijaldemokrarta (SNSD) gluposti i neboloze o pozivu na rat o kojima govori potpredsjednik PDP Igor Crnadak nije očekivao čak ni od najradikalnijih faktora u političkom Sarajevu, ali ih je, nažalost, dočekao od njihovih političkih marioneta iz Republike Srpske, izjavio je portparol SNSD Radovan Kovačević.

Kovačević je naglasio da će SNSD zaštiti prava Srba i Republike Srpske u okolnostima kada političko Sarajevo u potpunosti ignoriše ustavom zagarantovana prava srpskog naroda u BiH i Repulike Srpske kao jednog od dva suverena elementa od kojih je sastavljena BiH.

– Mi smo rekli da ćemo da pokrenemo razgovor o svim onim nadležnostima koje su izvornim Dejtonskim sporazumom nadležnosti Republike Srpske, a koja su u međuvremenu međunarodnim nasiljem oduzeta Srpskoj ili je pod pritiskom ona natjerana da se tih izvornih nadležnosti odrekne. Gledaćemo kako da pokrenemo razgovor unutar BiH da se te nadležnosti vrate Srpskoj – rekao je Kovačević.

Komentarišući izjavu Crnatka da najave SNSD da će tražiti rušenje Oružanih snaga BiH, Uprave za indirektno oporezivanje, Suda BiH i drugih zajedničkih institucija predstavljaju, kako kaže, “veliku ludost i poziv na novi rat”, Kovačević ocjenjuje da Crnadak sada očigledno vraća dugove lideru SDA Bakiru Izetbegoviću, koji ga je izabrao za ministra inostranih poslova u Savjetu ministara, iako je dolazio iz političke partije koja nije imala nijednog jedinog poslanika u parlamentu BiH.

On je istakao da je Crnadak sve ovo vrijeme hodao širom svijeta i govorio samo najcrnje i najgore o Republici Srpskoj pravdavajući se time da ne govori loše o Srpskoj, već da govori loše o Miloradu Dodiku i vlasti u Republici Srpskoj.

– Krajnje je vrijeme da Crnadak i ostali iz opozicije shvate da su Milorad Dodik i SNSD izraz demokratske volje građana Republike Srpske, a da su po tom istom izrazu demokratske volje građana Republike Srpske PDP, Igor Crnadak i svi ostali iz opozicije samo opozicija i da tu svoju ulogu treba konačno na taj način da shvate – rekao je Kovačević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *