EVO ZAŠTO JE MEKTIĆ LJUT NA ŠAROVIĆA: U Glavnom odboru SDS-a nije bilo mjesta za Mektića, ali jeste za Dragomira Vasića kome se sudi za genocid u Srebrenici!

Iznenađujuće je da Mirko Šarovićč nije iskoristio svoje stautarne ovlasti i u Predsjedništvo SDS-a nije kooptirao kolegu iz Vijeća ministara i Parlamenta BiH Dragana Mektića, ali jeste Dragomira Vasića iz Zvornika, opskurnu ličnost kojeg čak i kolege u stranci nazivaju “Mračnjak”.

Dragan Mektić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine i dugogodišnji član Srpske demokratske stranke, nije prisustvovao jučerašnjoj sjednici vrha ove stranke na kojoj je izabrano novo Predsjendišvo SDS-a. Iako je za to imao poslovničko pravo, Mirko Šarović, predsjednik SDS-a i Mektićev kolega iz Vijeća ministara BiH nije ga kooptirao u najuže rukovodstvo.

Dragan Mektić nakon održane sjednice Predsjedništva SDS-a oglasio se na Twiter-nalogu i napisao: “Da budem iskren, mislio sam da će biti mlađih, novih ljudi. Ovdje još fali Cicko Bjelica i poklopili bi se staro “Dodikovo” Predsjedništvo… Ne vidim se u ovom drušvu…”

Prema informaciama portala “SB” Mektić, koji je na prošlim izborima dobio više glasova (26.500) u trci za Parlament BiH od Mirka Šarovića, zamjerio je lideru SDS-a što u rukovodsvo stranke uvlači ljude koji su moralno i politički kompromitirani i koji otvoreno surađuju sa Miloradom Dodikom i njegovim SNSD-om. Prema našim saznanjima najveće kritike Mektić je imao na novog člana Predsjedništva SDS-a, Nemanju Vasića, koji je kao i Mektić rodom iz Prnjavora. Vasić koji u svom vlasnišvu ima mesnu indusriju “MI Trivas” nedavno je od “Investiciono-razvojne banke RS” koja je pod punom kontrolom Milorada Dodika dobila dva kredita u visini od dva miliona i šesto hiljada maraka. Veze Vasića, inače potpredsjednika Vanjsko-trgovinske komore BiH, sa Dodikovim režimom odavno su poznate.

Iznenađujuće je da Mirko Šarovićč nije iskoristio svoje stautarne ovlasti iu GO SDS-a nije kooptirao kolegu iz Vijeća ministara i Parlamenta BiH Dragana Mektića, ali jeste Dragomira Vasića iz Zvornika, opskurnu ličnost kojeg čak i kolege u stranci nazivaju “Mračnjak”. Podsjetimo, Vasiću se pred Sudom BiH sudi za zločine nad Bošnjacima Srebrenice, a odavno se nalazi i na američkoj “Crnoj listi”. I on je u vrlo dobrim odnosima sa Dodikom i njegovim SNSD-om sa kojima dijeli vlast u Zvorniku.
Nagađanja da će Dragn Mektić uskoro napustiti SDS i priključiti se nekoj od stranaka iz Federacije BiH, još uvijek nisu ni sa jednog ozbiljnog mjesta potvrđena.

(SB)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *