VUČIĆ JE NEKADA BIO ČETNIK, A SADA SE “BORI” ZA PARTIZANE: “Sramno je porediti Srbe i Hrvate kada je…”

“Sramno je porediti Srbe i Hrvate kada je reč o doprinosu u antifašističkoj borbi u Drugom svetskom ratu”, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić

On je ovom izjavom reagovao na riječi predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

“Više je nego sramno porediti Srbe i Hrvate, naročito što je ustanak u Hrvatskoj podignut u mestu Srb, čisto srpsko mesto, podigli su ga Srbi”, rekao je Vučić.

Upitan da li je izjava predsjednice Hrvatske u funkciji predizborne kampanje, Vučić je rekao da ga je sramota i da odgovori na to pitanje jer bi, kaže, “možda bio vulgaran”.

“Beograd je oslobođen 20. oktobra 1944. godine. 10, 12 i 15. marta 1945. imate zvanične izjave upravnika koncentracionog logora Jasenovac, koji kaže da čvrsto stoji ustaška nacionalna čizma u Jasenovcu i da se povlačiti neće. To je šest meseci pošto je Beograd oslobođen… Toliko o tome ko je i kakvom pokretu pripadao”, rekao je Vučić.

Govoreći o Hrvatskoj, Vučić je rekao da je NDH bila dobrovoljna nacistička tvorevina, da nikad nije bila pokorena i okupirana od strane Njemačke i da nisu bili bombardovani, poput Beograda.

“Beograd je imao marionetsku vladu pošto je Vlada Kraljevine Jugoslavije poražena, mnogo ljudi je to krvavo platilo. A Zagreb je, uz Maribor, Linc i Beč na najtopliji način primio Nemce”, rekao je Vučić.

(SB/B92/Tanjug)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *