Dodik: Nemojte da brinete da su Bošnjaci mogli već bi to učinili

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ruski predsjednik Vladimir Putin dobro razumije situaciju u BiH, čak detaljno, na čemu mu je zahvalan, dodajući da očekuje da će sljedeći susret sa Putinom biti uskoro.

Dodik je za Ruski reporter rekao da je daleko od realnosti mogućnost da BiH uvede sankcije Rusiji, te da bi on odbio članstvo u EU ako bi to bio uslov ulaska u Uniju.

On je dodao da je ruska pozicija prema BiH principijelna, da Moskva poštuje međunarodno pravo, što Republici Srpskoj daje određenu sigurnost, pošto Zapad stalno krši međunarodno pravo.

– Briga o poštivanju tog prava nam je ogromna pomoć od Rusije. Zahvalan sam Rusiji i za podršku, prije svega, u UN i Savjetu bezbjednosti, jer se tako može čuti i naš glas – rekao je Dodik i zahvalio ruskom šefu diplomatije Sergeju Lavrovu.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će oni koji budu pokušali da zaobiđu Srbe i Republiku Srpsku i uvedu BiH u NATO sami potpisati “smrtnu presudu” za BiH.

– Bez učešća Srba, zemlja je osuđena na propast. Vjerovatno će mene i moje istomišljenike pokušati da uklone kako bi radili sa nekim drugim, ali ja sam apsolutno ubijeđen u snažnu poziciju cijele Republike Srpske. Jer, da su mogli da nas zaobiđu, već bi to učinili – rekao je Dodik za Ruski reporter.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *