Dok Dodik priča o tome da fizički ide u Drvar, Komšić MU JE OVO URADIO

U posljednje vrijeme je Drvar bio u fokusu političke javnosti. Naime, lider SNSD-a Milorad Dodik najavio je nedavno da će sa lokalnim Srbima u Drvaru po potrebi i fizički blokirati put kojim treba proći kolona Hrvata odnosno obilježavanje 24. godišnjice oslobođenja Grahova, Glamoča i Drvara.

Obilježavanje ovog događaja podiglo je tenzije i zategnulo odnose starih partnera Milorada Dodika i Dragana Čovića, iako je potpredsjednik HDZ-a Marinko Čavara izjavio da o tom događaju nema pojma.

Saznajemo, da je Drvar i u političkom fokusu predsjednika DF-a Željka Komšića, ali iz potpuno drugih razloga. Naime, Komšić u Drvaru planira otvoriti prostorije Demokratske fronte, a u toku su i finalne pripreme za tako nešto.

Komšić je, kako saznajemo, otvaranje kancelarije Demokratske fronte u Drvaru, ipak, najavio još 30. jula na sastanku sa delegacijom Opštinskog odbora DF-a Drvar. Tada je razgovaralo o općem stanju u Drvaru i u tom dijelu Kantona 10, opštini koja je dosta zapostavljena od vlasti i u Federaciji BiH, i u Bosni i Hercegovini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *