Home Vijesti ČUVAJ STRAŽU, UBIĆEMO ARKANA: Zoran Nikolić otkrio do detalja kako je likvidiran...

ČUVAJ STRAŽU, UBIĆEMO ARKANA: Zoran Nikolić otkrio do detalja kako je likvidiran Željko Ražnatović, a onda PRONAĐEN MRTAV U ZATVORU!

475
SHARE

Zoran Nikolić zvani Pegla bio je jedan od okrivljenih u slučaju ubistva Željka Ražnatovića Arkana, ratnog zločinca i bivšeg komandanta Srpske dobrovoljačke garde.

On je najprije sve prepoznao i do detalja otkrio kako su 15. januara 2000. godine u beogradskom hotelu “Interkontinental” ubijeni Ražnatović i njegovi prijatelji Milenko Mandić Manda i Dragan Garić

Međutim kasnije je sve porekao tvrdeći da mu je iskaz bio iznuđen. Iako je u međuvremenu umro u Okružnom zatvoru u Beogradu, njegov iskaz bio je jedan od ključnih dokaza na osnovu kojih su njegovi saučesnici u zločinu Dobrosav Gavrić, Milan Miki Đuričić i Dragan Nikolić Gagi osuđeni na višedecenijsku robiju.

U dokumentima se navodi i Nikolićev iskaz od 8. marta 2000, u kojem je on tvrdio da je nevin i ponavljao: „Ima Boga, biću pušten na slobodu“.

– Gagi mi je rekao da je došao taj dan! Moj zadatak je bio da golfom odvezem Gavrića dok će iza nas opel kalibrom ići Gagi i Miki. Potom je trebalo da stojim ispred hotela i javim Gagiju ako naiđe policija. Njih trojica su ušli u hotel, a Gagi me je pozvao i pitao: „Da li je sve pod kontrolom? Akcija treba da počne“.

Začula se pucnjava, a onda sam video Gavrića kako puzi po tlu, kao da umire. Ubacili smo ga u golf i odvezli se ka bazenu 11. april na Novom Beogradu – ispričao je Nikolić.

Inače, tokom suđenja za ubistvo Arkana preminulo je nekoliko svjedoka. Najpre je 1. septembra 2001. godine, u zatvoru, navodno od side, umro okrivljeni Zoran Nikolić Pegla. Vojislav Jekić ubijen je 27. aprila 2007. godine. On je ranije u istrazi rekao da je poslije ubistva Arkana ispred bolnice u Loznici vidio Andriju Draškovića kako u bolnicu u Loznici, u kojoj je bio Gavrić, dolazi džipom s rotacionim svetlima. Branko Jevtović Jorga, koji je bio u hotelu u vrijeme pucnjave, ubijen je 30. oktobra 2004. godine.

(Kurir/SB)