Home Vijesti DOVOLJAN BROJ POLICAJACA ZA BH. POVORKU PONOSA: Evo iz kojih kantona će...

DOVOLJAN BROJ POLICAJACA ZA BH. POVORKU PONOSA: Evo iz kojih kantona će sarajevski policajci dobiti pomoć…

429
SHARE

Prva Bh. povorka ponosa bit će održana u nedjelju 8. septembra, a oko 500 prijavljenih učesnika kretat će se trasom od Vječne vatre u Titovoj ulici do Trga BiH, odnosno zgrade Parlamenta BiH na Marijin Dvoru

Skupove koji će biti održani i u subotu i u nedjelju u Sarajevu osiguravat će dovoljan broj policijskih službenika kako onih u uniformi tako i u civilu, kazao je za Novinsku agenciju Patria Mirza Hadžiabdić, portparol MUP KS.

Hadžiabdić je kazao da podatak od 1.100 policajaca koji će osiguravati prvu Bh. povorku ponosa nije dala Uprava policije MUP KS i da ne zna otkud se pojavila ta brojka.

„U osiguranju skupa u nedjelju učestvovat će i pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, Federalne uprave policije, kao i pet kantonalnih MUP-ova Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog, Srednjobosanskog, Hercegovačko-neretvanskog i Bosanskopodrinjskog kantona“, kazao je Hadžiabdić.

On nije mogao precizirati o kojem se broju policijskih službenika radi, napominjući da će to biti dovoljan broj za osiguranje skupa, kao i da će se nesmetano odvijati sve druge aktivnosti kada je riječ o Upravi policije MUP KS.

Prva Bh. povorka ponosa bit će održana u nedjelju 8. septembra, a oko 500 prijavljenih učesnika kretat će se trasom od Vječne vatre u Titovoj ulici do Trga BiH, odnosno zgrade Parlamenta BiH na Marijin Dvoru.

Dan prije najavljeno je okupljanje građana koji se protive Povorci ponosa.