Home Sport JE LI PRAVILA VAŽE SAMO ZA NEKE ILI…? Kako Barcelonino čudo od...

JE LI PRAVILA VAŽE SAMO ZA NEKE ILI…? Kako Barcelonino čudo od djeteta može igrati LP iako nije prijavljeno?

89
SHARE

Ansu Fati u samo sedam dana dva puta se upisao u povijest Barcelone.

U drugom kolu La Lige je ulaskom u igru protiv Betisa u zadnjih 12 minuta Barcelonine pobjede od 5:2 postao drugi najmlađi igrač koji je debitirao za prvu ekipu Barcelone. To mu je uspjelo sa samo 16 godina i 298 dana. Mlađi je bio jedino Vicenc Martinez, ali to se dogodilo davne 1941.

Zatim je Barcelona u Primeri gostovala kod Osasune i odigrala 2:2. Španjolski prvak gubio je od sedme minute, a za izjednačenje na 1:1 na startu drugog dijela zabio je Ansu Fati. U igru je danas ušao na poluvremenu, a zabio je šest minuta kasnije i tako sa 16 godina i 304 dana srušio Barcelonin rekord. Postao je najmlađi strijelac u povijesti kluba skinuvši rekord Bojana Krkića, koji je prvi gol zabio sa 17 godina i 53 dana.

No nakon što je postao top-tema ne samo španjolskog nego i svjetskog nogometa, Barcelona ga nije prijavila za Ligu prvaka. To je mnoge začudilo, posebno zato što na popisu među 25 igrača nisu također sjajni mladići Riqui Puig i Inaki Pena, ali zato jesu mladi igrači Abe, Araujo i Sarsaneda.

Evo i zašto; Abe i Araujo su na A popisu za Ligu prvaka jer su u Barceloni kraće od tri godine, a Sarsaneda je ondje jer je 1997. godište, dakle nije mlađi od 21 godine.

Spomenuti izostavljeni mladi asovi mogu biti na Barceloninom B popisu za Ligu prvaka. Prema pravilima UEFA-e, taj popis može se poslati do ponoći dana prije kojeg se igra utakmica Lige prvaka. Na njemu mogu biti igrači mlađi od 21 godine koji su u klubu proveli najmanje tri godine.

Tako Fati može igrati protiv Intera, Borussije Dortmund i praške Slavije iako nije prijavljen za Ligu prvaka.