Višković: Znate gdje smo mi u odnosu na vas, Bošnjaci, e pa da vam kažem

Prema njegovim riječima, o pitanju “Elektroprenosa BiH” blokirano je 180 miliona investicija, a raspodjela akciza za puteve i autoputeve isto ide po koeficijentu oko raspodjele PDV-a, i sve je to gubitrak za Republiku Srpsku. Višković je naveo da je i u takvim uslovima, RS za osam mjeseci ove godine stigla i ovih dana će prestići prosječnu platu u FBiH.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Bijeljini da je RS u odnosu na Federaciju BiH (FBiH) apsolutno bolji dio BiH, i to za dva koplja, te da je RS za osam mjeseci ove godine stigao i ovih dana će i prestići prosječnu platu u FBiH.
“Ukrali su nam za godinu i po dana 50 miliona KM, ali naplatit ćemo im sa kamatama, nek ne misle kako će taj novac ostati njima, jer je to novac poreskih obveznika, to je novac ljudi koji rade i koji stoje iza mene, koji stvaraju u Republici Srpskoj”, rekao je Višković.

“Prema tome, prije godinu dana bili smo negdje skoro 60 KM manji, prošle godine oko 40 KM, a sad smo na nivou FBiH. To su valjda pokazatelji da je Republika Srpska, uprkos tome što pokušavaju da nas ekonomski slome, bolji dio BiH”, rekao je Višković.

On je dodao i da RS ima i najveći broj zaposlenih od kada se taj pokazatelj mjeri, zahvaljujući ljudima poput Radeta Maletića.

“Samo prije dva-tri dana bio sam u Loparama gdje sam otvorio jedan pogon. Rekao sam Maletiću da je pogon od hiljadu metara kvadratnih u Loparama ravan pogonu od 10.000 metara kvadratnih u Bijeljini”, istakao je premijer Republike Srpske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *