Dodikov prvi obavještajac otkrio plan “igre” RS-a protiv Bosne i Hercegovine

Srpska neće voditi rat, kako to dramatično najavljuje ministar Crnadak, ona će voditi igru. Za to ima bezbroj argumenata i alata, piše Predrag Ćeranić, prvi obavještajac Milorada Dodika. On je detaljno opisao kakvu će to igru voditi Repubblika Srpska i kuda spomenuta igra vodi Srbe. 

Јednostavno, u fazama tokom kojih će se postepeno “dizati” gradacija operativnosti dostupnih alata, počevši sa ukazivanjem na niz Srpskoj otetih nadležnosti.
Težište treba staviti na kršenje osnovnih ljudskih prava. Širok je spisak uskraćenih prava: u traženju nestalih, progonu legitimnih političkih predstavnika kroz montirane optužnice, onemogućavanju ekonomskog napretka, uzurpiranju vlasti, niza nadležnosti a time i dijela suverenosti.
Političko Sarajevo svojim postupcima izbacuje Srpsku iz BiH. Srpskoj nije potrebno otcjepljenje, njeno nesporno pravo je pravo na samoopredjeljenje.
Možda bi prvi korak mogao biti usvajanje zakona o djelovanju predstavnika Srpske u zajedničkim organima. Istim zakonom predstavnici Srpske mogli bi se obavezati da na poziv Narodne skupštine zajedničke organe moraju napustiti, a nepoštovanje volje Narodne skupštine podvesti pod krivično djelo.
Ostali koraci bili bi svakodnevno upoznavanje javnosti (domaće i strane) o kršenju ljudskih prava, česta saopštenja najviših zvaničnika Srpske o toj temi, oglašavanje NVO od nacionalnog značaja, upućivanje pisama stranim ambasadama i vladama evropskih zemalja, obraćanje Savjetu bezbjednosti UN preko prijateljskih zemalja.
Na kraju, podnošenje tužbe zbog urušavanja Dejtona i ugnjetavanja Srba.
I nastaviti, svojim korakom, zaključuje na kraju Predrag Ćeranić .

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *