POZDRAVLJA VAS SVE – KARABAJA: Novi generalni sekretar SDP BiH Elvir Karajbić oduzeo službeno vozilo Saši Magazinoviću

Magazinović, koji je u dva mandata kao državni poslanik zaradio preko pola miliona maraka, a zaradit će još 300 hiljada tokom aktuelnog mandata, “grebao” se za službeno vozilo, održavanje i gorivo od “rođene” stranke

Elvir Karajbić, novi generalni sekretar Socijaldemokratske partije BiH, kako tvrde naši izvori iz ove stranke, odlučio je zavesti malo reda i ozbiljnosti u njeno funkcioniranje i saniranje teškog materijalnog i financijskog stanja.

Kao što je poznato, SDP BiH ima ogromne financijske dugove prema radnicima, ali i poslovnim partnerima, koji su dobrim dijelom uzrokovani višegodišnjim nedomaćinskim i neracionalnim upravljanjem strankom od strane njenog rukovodstva.

Članovi rukovodstva, međutim, nemaju financijskih problema, oni osnivaju firme, grade hotele i restorane budžetskim i drugim sredstvima.

Generalni sekretar Karajbić, kadar iz Zavidovića, koji je kratko vrijeme predsjedavao Zastupničkim domom Parlamenta Federacije, važi za jednog od najozbiljnijih i najdosljednijih SDP-ovaca, ovih je dana skresao, ili oduzeo privilegije koje su godinama nezasluženo uživali pojedini najistaknutiji članovi.

Tako je, provodeći politiku racionalizacije troškova, naredio oduzimanje službenog automobila Saši Magazinoviću, predsjedniku Glavnog odbora SDP-a i zastupniku u Parlamentu BiH. Magazinović se godinama koristio stranačkim automobilom kao svojim osobnim, a prema informacijama koje su došle do Karajbića, troškovi održavanja, goriva, popravki… “njegovog” vozila SDP je plaćao 15 hiljada KM na godišnjem nivou.

I ovaj činjenica govori o karakteru i vjerodostojnosti Magazinovića, jednog od najprisutnijih i najgrlatijih SDP-ovaca, nekadašnjih Lagumdžijinih “mladih lavova” (uz Irfana Čengića, Damira Mašića i skoro zaboravljenog Damira Hadžića).

Magazinović, koji je u dva mandata kao državni poslanik zaradio preko pola miliona maraka, a zaradit će još 300 hiljada tokom aktuelnog mandata, “grebao” se za službeno vozilo, održavanje i gorivo od “rođene” stranke!

Mora da su investicije u apartamane na Jahorini iscrpile čak i njegov impresivni mjesečni kućni budžet.

(SB)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *