Čoviću ponovo na meti SDA, optuzbe na opstrukciju u Hercegovini

U vezi sa saopćenjem kantonalnom odbora SDA Hercegovačko-neretvanske županije koje je objavljeno 26.rujna 2019. godine saopćenjem za javnost oglasili su se iz ŽO HDZ-a BiH HNK

„Kadrovi SDA u HNŽ-u, ne samo da su blokadama ugrozili normalno funkcioniranje Županije nego su doveli u pitanje projekte kao što je izgradnja Klinike za dječje bolesti SKB Mostar. Prisjetimo se još uvijek aktualne blokade Skupštine županije, blokade u imenovanju ravnatelja policije MUP HNŽ-a, ucjene oko imenovanja pojedinih čelnih ljudi zavoda i fondova i mnogih drugih važnih pitanja kao što su opstrukcija u donošenju Zakona o zaštiti obitelji sa djecom, Zakona o šumama, funkcioniranje turističke djelatnosti.

Malen je izborni kapacitet SDA u ovoj županiji, a podugačak popis pitanja koje blokiraju već duže vrijeme.

Izreći tvrdnju kako je ministar financija Adnan Faladžić jedan od najzaslužnijih osoba u procesu dobivanja sredstava Saudijskog fonda za zdravstveni sustav HNŽ-a predstavlja grubu laž i pokušaj obmane javnosti.

Činjenica je kako je trenutni ministar financija u vrijeme dok smo pregovarali i donosili odluke o spomenutim kreditnim sredstvima sjedio u Službi za zapošljavanje HNŽ i zbrajao nezaposlene u Konjicu.

Kreditna sredstva su odobrene sredinom 2014. godine, a spomenuti ministar ne samo da nije sudjelovao u ovome procesu kada je glavnina sporazuma dogovorena nego vjerojatno nije znao za ovaj projekt.

Javnost ove županije mora znati kako je njegova suglasnost formalno pitanje,te da je cijeli projekt već godinu dana zablokiran u ladici njegovog radnog stola.

Njegova jedina zasluga je što se zakočio ovaj projekt te da se djeca još uvijek liječe u neuvjetnim prostorima.

I naravno kad zamjenik predsjedatelja Skupštine gosp. Tomislav Martinović traži od te osobe odgovor i objašnjenje zašto je sve zakočio, javlja se KO SDA u pokušaju da obrani opstrukciju i zloporabu položaja svog ministar financija tvrdnjom kako je to ta “državotvorna politika”.

Pozivamo sve ministre u Vladi županije HNŽ da u skladu sa zakonom i preuzetim obavezama od strane Skupštine HNŽ izvršavaju svoje zadaće“, stoji u saopćenju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *