HARADINAJ ZADAJE NAJTEŽI UDARAC VUČIĆU: „Zna se ko je gazda na Kosovu, takse nećemo ukinuti, nego ćemo ih još POJAČATI, sve dok Srbija…“

Lider Alijanse za budućnost i kandidat za premijera Ramush Haradinaj izjavio je da taksu od 100 posto na uvoz robe iz centralne Srbije i BiH ne treba ukinuti, već pojačati, prenosi Koha

“Taksa je instrument za stvaranje izbalansirane vrijednosti za priznavanje, moramo da ga osnažimo da se razmjene priznanja. Velika je anomalija da Srbija traži nešto. Morali smo da tražimo nešto kao žrtva, dakle, priznanje i plus izvinjenje ili odštetu, a kod nas se događa suprotno”, rekao je Haradinaj.

On je naveo da je kao premijer “pokazao ko je gazda u kući na Kosovu”, te da je “uspio da zaustavi ideju o razmjeni teritorija” i da pokrene druge procese poput vojske i Zakona o Trepči, prenosi Kosovo online.

Haradinaj kaže i da Srbija ne treba da traži nešto u zamjenu za priznanje, već da treba da prizna Kosovo, pa čak i da se izvini ili plati odštetu.

On je kazao i da se neće vratiti koaliciji sa DPK-om, a na komentare da je rasturio koaliciju bez najave, rekao je da svoju namjeru nije mogao da iznese koalicionim partnerima, jer “nije želio da ta vijest bude prenijeta Vučiću”.

(S.B.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *