Home Vijesti Korisno za Bosnu ili ne, naglaseni prijateljski odnosi Pakistana i BiH

Korisno za Bosnu ili ne, naglaseni prijateljski odnosi Pakistana i BiH

136
SHARE

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Islamske Republike Pakistan u BiH Muhammada Khalida Rao, s kojim su u razgovoru …

. naglašeni dobri prijateljski odnosi Pakistana i Bosne i Hercegovine i iskazana obostrana namjera da se ti odnosi i nastave jačati, posebno u oblasti ekonomske saradnje.

U tom smislu predsjedavajući Izetbegović naglasio je da je velika mogućnost za privrednu saradnju dviju država u povoljnim bescarinskim aranžmanima koje Bosne i Hercegovine ima s Evropskom unijom i u okviru kojih bi bosanskohercegovačko-pakistanski joint-venturi imali iste pogodnosti.

– Ambasador Rao izrazio je spremnost da se organizira posjeta bosanskohercegovačkih privrednika Pakistanu te je zahvalio predsjedavajućem Izetbegoviću za prijem sa željom da se Bosna i Hercegovina što prije priključi EU i NATO savezu – saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakira Izetbegovića, prenosi Sektor za odnose s javnošću PS BiH.

(Fena/SB)